شرکتها برای رفع نیازهای خودشان از راه افزایش سرمایه شرکت به تأمین منابع مالی خود میپردازد. در زمان ثبت شرکت، میزان سرمایه اولیه از سوی سهامداران شرکت، متناسب با شرایط شرکت مشخص میشود. وقتی مدیران شرکت تصمیم میگیرند که فعالیتهای خود را گسترش دهند، نیازمند سرمایه بیشتر میشوند. مدیران از طریق افزایش سرمایه بهعنوان بهترین روش برای تأمین منابع مالی، میپردازند. همچنین شرکتها زمانی میتوانند برای افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص اقدام کنند که دو شرط زیر محقق شده باشد:
۱- افزایش سرمایه پس از پیشنهاد هیات مدیره و قرائت گزارش بازرس قانونی شرکت انجام میشود. بنابراین شرکتها حتماً باید بازرس قانونی داشته و مدت بازرسی آنان منقضی نشده باشد.
۲- برای افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص حتماً باید تمام سرمایه اولیه شرکت پرداختشده باشد. در غیر این صورت نمیتوان برای افزایش سرمایه اقدام کرد. به عبارتی، در شرکتهای سهامی خاص، باید حداقل ۳۵ درصد از سرمایه اولیه بهحساب شرکت در شرف تأسیس واریز شود. بنابراین اگر در ابتدای تأسیس شرکت تمام سرمایه را پرداخت نکردهاید، پیش از افزایش سرمایه باید سرمایه اولیه شرکت را بهصورت کامل پرداخت کنید.
آنچه میخوانید....
دلایل افزایش سرمایه در شرکتها (۵ مورد)
در این قسمت به ۵ مورد از دلایل اصلی علاقه شرکتها برای افزایش سرمایه اشاره میکنیم:
۱. توسعهی فعالیتهای شرکت و کسب سود بیشتر (هرکه بامش بیش، برفش بیشتر).
۲. شرکت در مناقصهها و مزایدهها (گاهی مجوز حضور در بعضی از مناقصهها و مزایدهها، میزان سرمایه شرکت است. اگر سرمایه شرکت بهاندازه شرایط ذکرشده نباشد، حق حضور در آن مناقصه یا مزایده از شما سلب خواهد شد).
۳. گرفتن پروژه از شرکتها (اگر سرمایه ثبتشده شرکت شما کافی نباشد، افراد برای سپردن بعضی از پروژههای مهم به شرکت شما مردد خواهند شد و ممکن است علیرغم داشتن تخصص لازم، این پروژه به شرکت دیگری واگذار شود).
۴. اخذ وام از بانکهای مختلف (سرمایه شرکت تأثیر مهمی در مقدار وام دریافتی از بانکهای مختلف خواهد داشت. شرکتهای سهامی خاص میتوانند تا ۱۰ برابر سرمایه ثبت شده خود از سیستم بانکی وام بگیرند، بنابراین در هنگام اخذ تسهیلات معمولاً باید افزایش سرمایه داشته باشند).
۵. رتبه بندی شرکت.
مدارک لازم برای افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص(۴ مورد)
۱. اصل صورتجلسه مجمع عمومی فوقالعاده
۲. اصل آگهی دعوت (درصورتیکه مجمع عمومی فوقالعاده با حضور همه سهامداران تشکیل نشده باشد)
۳. ارائه اصل یا برابر با اصل وکالتنامه قانونی وکلا (درصورتیکه یکی از اشخاص وکیل داشته باشد)
۴. مدارک شناسایی افراد جدیدالورود به شرکت (اگر افزایش سرمایه از طریق ورود شرکای جدید انجامگرفته باشد)
۵. گزارش رسمی کارشناس دادگستری و یا فیش واریز نقدی.
مدتزمان افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص
طی کردن تمام مراحل افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص در ایران، حدود ۷ تا ۱۰ روز کاری زمان میبرد. اگر مراحل ذکرشده در قسمتهای قبل، گامبهگام طی شوند، میتوان اطمینان داشت که افزایش سرمایه شرکت بدون اتلاف وقت و بدون تکرار این روند به انجام میرسد. پس از فرستادن مدارک موردنیاز به اداره ثبت شرکتها، باید منتظر تائید آنها بود. کارشناسان این اداره تمام مدارک ارسالی را با دقت بررسی مینمایند و پس از تطبیق دادن آنها با قوانین و در صورت نبود کاستی اجازه انتشار آگهی افزایش سرمایه شرکت صادر میشود.
مراحل افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص در سال جدید (شش مرحله)
مراحل ششگانه افزایش سرمایه شرکت در موسسه کوروش، بهصورت زیر است. با صرف کمترین زمان و هزینه ممکن، مراحل افزایش سرمایه شرکت موردنظرتان را به کارشناسان حقوقی مؤسسه کوروش بسپارید. گفتنی است که شرایط، قوانین و دستورالعملها برای همۀ متقاضیان به یکشکل است.
مرحله اول
در مرحله اول، مجمع عمومی فوقالعاده تشکیلشده و تصمیم به افزایش سرمایه شرکت گرفته میشود. سپس مدیر مربوطه میبایست با کارشناسان ثبت کوروش تماس بگیرد.
خانم صادقی
کارشناس حقوقی
مرحله دوم
در این مرحله، از مشاوره رایگان کارشناسان ثبت کوروش استفاده کرده و سپس، فرم عقد قرارداد افزایش سرمایه، برای متقاضی فرستاده میشود.
مرحله سوم
در این مرحله، اطلاعات لازم از متقاضی گرفتهشده تا صورتجلسه مجمع عمومی فوقالعاده توسط کارشناسان موسسه کوروش تنظیم شود. سپس صورتجلسه، جهت امضا برای مدیر مربوطه فرستاده میشود.
نکته: باید حداقل دارندگان بیش از نصف سرمایه در جلسه مجمع عمومی فوقالعاده حاضر باشند تا بتوانید در مورد افزایش سرمایه تصمیمگیری کنید. افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص با اکثریت بیش از دوسوم حاضرین جلسه در رأیگیری تصویب میشود.
مرحله چهارم
در این مرحله، کارشناسان موسسه کوروش، اطلاعات موردنیاز و همچنین صورتجلسه تنظیمشده را در سامانه اداره کل ثبت شرکتها بارگذاری کرده و ثبت افزایش سرمایه شرکت را تکمیل میکنند.
مرحله پنجم
بعد از ثبت افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص، باید اصل صورتجلسه امضاشده، در پاکت مخصوص پستی به اداره کل ثبت شرکتها ارسال شود.
مرحله ششم
انتشار آگهی افزایش سرمایه شرکت در روزنامه رسمی، آخرین گامی است که میبایست انجام شود.
خواندن مقالات زیر توصیه میشود….
- هزینه افزایش سرمایه شرکت شرکت سهامی در سال جدید
- روشهای افزایش سرمایه شرکتهای سهامی خاص در سال جدید
- انواع افزایش سرمایه در شرکتهای سهامی خاص در سال جدید
- پرداخت مالیات انتقال سهام در سال جدید
- پلمب دفاتر قانونی در سال جدید (صفرتا صد به زبان ساده)
- اشخاص مشمول پلمب دفاتر در سال جدید
- موارد رد دفاتر تجاری در سال جدید
- مراحل پلمب دفاتر تجاری در سال جدید
- مدارک لازم برای پلمب دفاتر تجاری در سال جدید
- تغییر یا تمدید اعضای هیئتمدیره شرکت سهامی خاص
- مدارک لازم برای تغییر هیئتمدیره شرکت سهامی خاص
- مراحل ثبت تغییرات هیئتمدیره شرکت سهامی خاص
- تغییر یا تمدید بازرسان شرکت سهامی خاص در سال جدید