سامانه آنلاین ارائه خدمات ثبت شرکت‌ها

اخذ جواز تاسیس در سال ۱۴۰۳ (مدارک، مراحل، هزینه)

اخذ جواز تأسیس
۵/۵ امتیاز

اگر شما قصد ایجاد یک کارگاه یا کارخانه را در مناطق صنعتی (یا مناطق مجاز دیگر) دارید، می‌­بایست نسبت به اخذ جواز تاسیس اقدام کنید. همچنین با جواز اشخاص حقوقی می­‌توانید بیش از ۱ میلیارد تومان وام بدون بهره تقاضا کنید. جواز تأسیس تا یک سال اعتبار داشته که پس از زمان مشخص‌شده باید برای تمدید آن اقدام کرد. با عدم تمدید بعد از زمان مقرر جواز باطل‌شده و دیگر نمی‌توان از آن استفاده کرد. لازم به ذکر است که جواز تاسیس را می‌­توان به اشخاص دیگر واگذار کرد.

آنچه می‌خوانید....

مزایای اخذ جواز تاسیس (۴ مورد)

۱. تخصیص زمین صنعتی در شهرک‌های صنعتی استانی که از آن جواز دریافت کردید به نرخ مصوب دولتی و تنها با پرداخت ۳۰ درصد نقد و ۷۰ درصد اقساط به‌صورت ۳۶ ماه (برای هر سه ماه یک قسط).

۲. امکان دریافت وام و تسهیلات دولتی با سود تولیدی و تنفس یک الی دو سال و دوره بازپرداخت بلندمدت.

۳. در دسترس بودن پیش‌طرحی تائید شده توسط کارشناسان مرجع صادرکننده برای ارائه و جذب سرمایه‌گذاری در سازمان‌های مربوطه.

۴. امکان شرکت در نمایشگاه‌های تجاری داخل و خارج از کشور.

همچنین محدودیت‌هایی برای واگذاری جواز تأسیس وجود دارد که این محدودیت‌ها شامل واگذاری و احداث کارگاه‌ها و کارخانه‌های صنعتی در گستره ۱۲۰ کیلومتری اطراف تهران است، بدین ترتیب که در این گستره تنها به واحدهای صنایع غذایی جواز داده می‌شود.

نکات مهمی که در هنگام اخذ جواز تأسیس باید به آن توجه کنید

۱. فاصله ۱۲۰ کیلومتری با شهرها و مراکز مسکونی
مطابق قانون هر کسب‌وکاری که فعالیت آن به‌صورت تولیدی، کارخانه‌ای و کارگاهی است جهت شروع به فعالیت باید از شرکت ها مراکز مسکونی جهت جلوگیری از آلودگی برای افراد، به میزان حداقل ۱۲۰ کیلومتر دورتر باشد.

۲. خرید و استفاده از اراضی صنعتی
پس از دریافت تأییدیه نهایی و صدور جواز، صاحبین کسب‌وکارها (کارگاه‌ها، کارخانه‌ها، تولیدی‌ها) می‌توانند با دریافت نامه‌ای از سمت صادرکننده جواز به شهرک‌های صنعتی مراجعه کرده تا از سایر زمین‌ها و اراضی واقف در شهرک استفاده کنند و یا حتی به‌صورت اقساطی زمین‌ها را خریداری نمایند.

۳. دریافت جواز تنها برای محصولات مرتبط
در هنگان تکمیل مدارک و فرم‌ها شما باید محصولات خود را به سازمان موردنظر اعلام کنید، در نظر داشته باشید که محصولات تولیدی شما همگی در یک حوزه مرتبط باشند و باید یکدیگر در ارتباط باشند به‌عنوان‌مثال شما نمی‌توانید برای قطعات خودرو، لوازم خوراکی، لازم بهداشتی به‌صورت یکجا جواز را دریافت کنید.

وزارت خانه‌های مختلفی که اقدام به صدور جواز تأسیس می‌کنند

کلیه شخصیت‌های حقوقی و حقیقی، قبل از تأسیس واحد تولیدی، می‌­بایست مجوز خود را از مرجع مربوطه دریافت نمایند. برای اکثر فعالیت‌های صنعتی، مرجع صادرکننده جواز، وزارت صنعت، معدن و تجارت است، اما با توجه به نوع فعالیت شخص دارنده جواز، مراجع دیگری نیز اقدام به صدور جواز تأسیس می­کنند که عبارت‌اند از:

اخذ جواز تاسیس از وزارت صنعت، معدن و تجارت
برای شروع فعالیت‌­های صنعتی شما از طریق وب‌سایت صنعتی و معدن با انتخاب شهر، استان نوع فعالیت انتخاب شهرک صنعتی و شرایط کسب‌وکار مانند تعداد کارمندان، میزان مصرف انرژی، مساحت موردنیاز و سایر جزییات کسب‌وکارتان نسبت به اخذ مجوز اقدام می‌­کنید. مراحلی که به‌صورت عمومی برای کلیه جوازهای صنایع سپری می‌شوند:

  •  – تنظیم طرح توجیهی.
  •  – تشکیل پرونده دارایی.
  •  – پرداخت فیش‌های واریزی.
  •  – تنظیم تقاضانامه.

اخذ جواز تاسیس از وزارت جهاد کشاورزی

تولید مواد غذایی، کشاورزی، دام‌پروری و … نیازمند اخذ جواز از سازمان جهاد کشاورزی است که می‌تواند به‌صورت حقیقی و یا حقوقی در خصوص آن اقدام کرد. البته باید این نکته هم بدانید که برای فعالیت در شیلات حتماً باید مجوزهای آن را از سازمان شیلات نیز دریافت کنید که شرایط خاص خود را دارد.

اخذ جواز تاسیس از وزارت کشور
با توجه به اینکه این موضوعات بعد ملی و یا مذهبی دارد معمولاً برای مجوز سازمان‌های مردم‌نهاد NGO ها و یا احزاب باید مجوزهای لازم را از وزارت کشور دریافت کنید.

اخذ جواز تاسیس از وزارت کار و تعاون
کسانی که ‌به کارآفرینی و راه‌اندازی مشاغل مختلف علاقه دارند باید با ورود به وب‌سایت وزارت کار، رفاه و تعاون با مشاهده شرایط و مدارک موردنیاز نسبت به دریافت جواز فعالیت شغلی اقدام کنند.

اخذ جواز تاسیس از میراث فرهنگی
متقاضیان فعالیت در صنعت گردشگری و صنایع‌دستی با نسبت به دریافت جواز تأسیس از میراث فرهنگی اقدام کنند. برای این کار می‌توانند به وب‌سایت میراث فرهنگی و یا دفاتر پیشخوان مراجعه کنند. تا پس از بررسی مدارک و شرایط کسب کار شما نسبت تائید فعالیت شما اقدام کنند.

مراحل و زمان دریافت جواز تأسیس

صادرکنندگان مجوز در هر بخش زمان‌بندی مربوط به خود رادارند که در ادامه زمان صدور مجوز برای بخش مشخص‌شده است. لازم به ذکر است مدت‌زمان ذکرشده به‌صورت حدودی و حداکثر است و در برخی اوقات سریع‌تر هم اخذ انجام می‌گردد.
سازمانمدت زمان
وزارت صنعت و معدن و تجارت
بین ۷ روز الی ۱۵ روز
وزارت جهاد کشاورزی
بین ۷ روز تا ۱ ماه
سازمان میراث فرهنگی و گردشگری
بین ۱ تا ۲ ماه
سایر سازمان‌ها و وزارت‌ها
بین ۱ تا ۲ ماه

مدارک موردنیاز برای اخذ جواز تاسیس صنایع

الف) مدارک دریافت جواز اشخاص حقیقی
۱. کپی از شناسنامه فرد متقاضی اخذ جواز

۲. کپی از کارت ملی اشخاص متقاضی

۳. اخذ مجوز محصولات از دستگاه‌های دولتی

۴. کارت پایان خدمت فرد متقاضی برای آقایان

ب) مدارک دریافت جواز اشخاص حقوقی
۱. کپی از شناسنامه و کارت ملی دارندگان حق امضاء شرکت‌ها

۲. کارت پایان خدمت دارندگان حق امضاء برای آقایان عضو

۳. اخذ جوازهای لازم و انجام استعلامات مربوطه

۴. کپی از روزنامه رسمی در زمان تأسیس شرکت و آخرین تغییرات  شرکت

۵. کپی از متون اساسنامه شرکت

پایان مقاله

خواندن مقالات زیر توصیه می‌شود….

دریافت مشاوره رایگان

9 الی 21 | حتی روزهای تعطیل

تماس مستقیم با مشاوران

خانم صادقی

خانم طاهری

سبد خرید

تخفیف 20 درصدی کلیه خدمات تا اول آذر

روزها
ساعت‌
دقیقه
ثانیه