مهمترین نکتهای که شرکای شرکتهای با مسئولیت محدود در خصوص نقلوانتقال سهم الشرکه خود باید بدانند این است که هیچیک از شرکا نمیتواند بدون موافقت دارندگان سهچهارم سرمایه شرکت که اکثریت عددی هم دارند اقدام به انتقال سهم خود در شرکت نماید. (سهم الشرکه، آوردهی هر شریک به شرکت و در واقع مقداری از سرمایه شرکت است). مراحل انتقال سهم الشرکه
بهعنوانمثال در یک شرکت با مسئولیت محدود با ۴ شریک، شریکی که ۸۰ درصد سرمایه شرکت متعلق به اوست و قصد واگذاری آن را دارد بدون رضایت حداقل دو شریک دیگر، نمیتواند سهم خود را به دیگری واگذار کند. درنتیجه توافق سهچهارم صاحبان سرمایه بهتنهایی برای انتقال سهم الشرکه کافی نیست و رضایت اکثریت شرکا همواره لازم است. لازم است بدانید که حتی اساسنامه شرکت هم نمیتواند ناظر به کاهش نصاب سهچهارم سرمایه یا حذف اکثریت عددی شرکا در این مورد باشد.
آنچه میخوانید....
انتقال سهم الشرکه از طریق کاهش و افزایش سرمایه (روش جایگزین و آسانتر)
باوجود فرآیند طولانی و دردسرهای تنظیم صلحنامه، یک روش جایگزین برای انتقال سهم الشرکه در شرکت با مسئولیت محدود وجود دارد که بهاینترتیب که شریک کنونی (که قصد انتقال سهم الشرکه را دارد) از شرکت خارجشده و فردی که میخواستیم انتقال گیرنده سهم الشرکه باشد بهعنوان شریک جدید و با آورده نقدی یا غیر نقدی لازم به شرکت وارد میشود. در این صورت باید صورتجلسه افزایش و کاهش سرمایه تنظیم شود.
صورتجلسه افزایش سرمایه یا ورود شریک
برای ورود شریک جدید به شرکت یا انتقال سهم یکی از اعضای شرکت به سایر شرکا، ابتدا با تشکیل مجمع عمومی فوقالعاده، یک صورتجلسه افزایش سرمایه تنظیم و از این طریق شریک جدید به شرکت وارد میشود. برای مثال اگر سرمایه شرکت ۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان باشد و میزان سهم الشرکه شریک جدید ۴۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان، افزایش سرمایه تا ۱۴۰.۰۰۰.۰۰۰ به تصویب میرسد.
صورتجلسه کاهش سرمایه یا خروج شریک
سپس برای خروج شریک قبلی یا کاهش میزان سهم او در شرکت، یک صورتجلسه کاهش سرمایه تنظیم و به میزان سرمایهای که به شرکت وارد شده، صورتجلسه کاهش سرمایه تا همان میزان به تصویب میرسد. در مثال بالا سرمایه شرکت تا ۴۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان کاهش پیدا میکند و دوباره به ۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰ میرسد.
مراحل انتقال سهم الشرکه در مؤسسه کوروش (۶ مرحله)
مراحل ششگانه انتقال سهام الشرکه در مؤسسه کوروش، بهصورت زیر است. با صرف کمترین زمان و هزینه ممکن، مراحل نقل و انتقال سهم الشرکه شرکت مورد نظرتان را به کارشناسان حقوقی مؤسسه کوروش بسپارید. گفتنی است که شرایط، قوانین و دستورالعملها برای همۀ متقاضیان به یکشکل است.
مرحله اول
در مرحله اول، مجمع عمومی فوق العاده تشکیل شده و تصمیم به نقل و انتقال سهم الشرکه گرفته می شود. سپس مدیر مربوطه میبایست پس از پر کردن اطلاعات مشخص شده در فرم زیر، بر روی دکمه “ارسال درخواست” کلیک کند.
مرحله دوم
در این مرحله، کارشناسان ثبت کوروش برای ارائه مشاوره، فوراً با شما تماس خواهند گرفت (قابلذکر است که متقاضیان میتوانند قبل از پر کردن فرم در مرحله یکم، با مؤسسه کوروش تماس گرفته و مشاوره رایگان دریافت کنند).
مرحله سوم مراحل افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص
در این مرحله، اطلاعات لازم از متقاضی گرفتهشده تا صورت جلسات لازم توسط کارشناسان مؤسسه کوروش تنظیم شود. سپس صورت جلسه، جهت امضا (باید به امضای تمامی شرکا برسد) برای مدیر مربوطه فرستاده میشود.
مرحله چهارم
در این مرحله، متقاضی میبایست به دفترخانه اسناد رسمی مراجعه کرده و سند صلح دریافت کند (اگر انتقال سهم الشرکه از طریق کاهش و افزایش سرمایه صورت پذیرد، دیگر نیازی به سند صلح وجود ندارد).
مرحله پنجم
در این مرحله، کارشناسان مؤسسه کوروش، نقل و انتقال سهم الشرکه را در سامانه ثبت کرده و سپس اصل صورت جلسات امضا شده و برگه مفاصاحساب مالیاتی، در پاکت مخصوص پستی به اداره کل ثبت شرکتها ارسال میشود.
مرحله ششم
ثبت نهایی تغییرات شرکت. لازم به ذکر است که نقلوانتقال سهمالشرکه شرکت با مسئولیت محدود، نیازی به درج آگهی تغییرات شرکت در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار ندارد.
مدتزمان انتقال سهم الشرکه
طی کردن تمام مراحل انتقال سهم الشرکه شرکت با مسئولیت محدود در ایران، حدود ۷ تا ۱۰ روز کاری زمان میبرد. اگر مراحل ذکرشده در قسمتهای قبل، گامبهگام طی شوند، میتوان اطمینان داشت که انتقال سهم الشرکه، بدون اتلاف وقت و بدون تکرار این روند به انجام میرسد.
خواندن مقالات زیر توصیه میشود….
- هزینه نقل و انتقال سهم الشرکه در سال جدید
- نقل و انتقال سهم الشرکه در شرکت با مسئولیت محدود
- افزایش سرمایه شرکت با مسئولیت محدود در سال جدید
- مدارک لازم برای افزایش سرمایه شرکت با مسئولیت محدود
- مراحل افزایش سرمایه شرکت با مسئولیت محدود در سال جدید
- هزینه افزایش سرمایه شرکت با مسئولیت محدود در سال جدید
- مسئول پرداخت بدهی در شرکت با مسئولیت محدود
- نحوه تغییر مدیرعامل شرکت با مسئولیت محدود
- شرایط، ویژگیها و وظایف مدیرعامل شرکت با مسئولیت محدود
- مراحل پلمب دفاتر تجاری در سال جدید
- موارد رد دفاتر تجاری در سال جدید
- مدارک لازم برای پلمب دفاتر تجاری در سال جدید