برای روشن شدن دخلوخرج یک شرکت و تسویهحساب با اداره مالیات، شرکت ها میبایست قبل از شروع سال مالی (فروردین هرسال) اقدام به گرفتن دفتر روزنامه و دفتر کل نمایند. این دو دفتر میبایست توسط اداره ثبت اسناد پلمب شود. مطابق تصویر یک، تمام صفحات این دفاتر اصطلاحاً پلمب میشود (پلمپ کلمه نادرستی است) تا امکان دستکاری و جابهجایی در صفحات این دفاتر وجود نداشته باشد. همچنین در اول و آخر صفحات دفتر کل و روزنامه، مهر و شماره خاصی درج خواهد شد (تصویر دو) شرکتها موظف هستند در پایان سال (اسفندماه) این دفاتر را برای اداره مالیات ارسال کنند (حتی اگر هیچ فعالیتی نداشته باشند).مراحل پلمپ دفاتر تجاری
آنچه میخوانید....
مراحل پلمب دفاتر تجاری (دفتر روزنامه و دفتر کل) در مؤسسه کوروش
تمامی شرکتهای تجاری و مؤسسات غیرتجاری میبایست حداکثر تا پایان هرسال، درخواست پلمب دفتر روزنامه و دفتر کل را بدهند تا امور مالیاتی آنها بهصورت قانونی انجام شود. مراحل چهارگانه پلمب دفاتر تجاری در مؤسسه کوروش، بهصورت زیر است. با صرف کمترین زمان و هزینه ممکن، مراحل پلمب دفاتر تجاری موردنظرتان را به کارشناسان حقوقی مؤسسه کوروش بسپارید.
مرحله اول
برای پلمب دفاتر تجاری شرکت، متقاضی میبایست در قدم اول، با کارشناسان ثبت کوروش تماس بگیرد.
خانم صادقی
کارشناس حقوقی
مرحله دوم
در این مرحله، کارشناسان ثبت کوروش، اطلاعات و مدارک لازم را از متقاضی دریافت میکنند.
مرحله سوم مراحل افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص
در این مرحله، با توجه به اطلاعات و مدارکی که در مرحله ۲ از متقاضی دریافت گردید، کارشناسان ثبت کوروش مراحل ثبت درخواست دفاتر پلمب را انجام میدهند.
مرحله چهارم
در مرحله آخر، دفتر روزنامه و دفتر کل، پس از شمارهگذاری، درج مهر اداره ثبت شرکت، شماره ثبت شرکت و … اصطلاحاً پلمبشده و به آدرس متقاضی فرستاده خواهد شد.
مهلت پلمب دفاتر چقدر است؟
دفاتر روزنامه و کل برای یک سال مالی مورداستفاده قرار میگیرند. درنتیجه شرکتهای تازه تأسیس، حداکثر تا دوماه فرصت دارد که تقاضای پلمب دفاتر را به ثبت برساند. برای سایر شرکت ها، حداکثر تا پایان اسفند، فرصت قانونی در نظر گرفتهشده است. لازم به ذکر است که امکان تقاضای دفاتر پلمب و تکمیل آنها پس از اسفند همان سال وجود ندارد (یعنی در سال ۱۴۰۲ بخواهید برای سال ۱۴۰۱ دفاتر پلمب دریافت کنید!) و مشمول جریمههای مالیاتی خواهید شد. درعینحال میتوانید دفاتر قانونی را از سال قبل دریافت و با شروع سال مالی جدید تکمیل کنید. با این کار ریسک جریمههای مالیاتی را به حداقل میرسانید. سامانه ثبت کوروش، امکان ثبت آنلاین پلمپ دفاتر را در اختیار شما قرار داده است.مراحل پلمپ دفاتر تجاری
جریمه عدم اقدام به پلمب دفاتر در مهلت مشخص
اگر در مهلت پلمپ دفاتر، برای انجام این تکلیف مالیاتی اقدام نکنید، با مشکلاتی مواجه میشوید که برخی از آنها عبارتاند از:
۱. جریمه مالیاتی (معادل ۲۰% مالیات)
۲. عدم امکان ارائه اظهارنامه مالیاتی
۳. محروم شدن از معافیتهای مالیاتی
۴. عدم امکان دریافت کارت بازرگانی
خواندن مقالات زیر توصیه میشود….
- موارد رد دفاتر تجاری در سال ۱۴۰۲
- اشخاص مشمول پلمب دفاتر در سال ۱۴۰۲
- مدارک لازم برای پلمب دفاتر تجاری در سال ۱۴۰۲
- پرداخت مالیات انتقال سهام در سال ۱۴۰۲
- تکالیف مالیاتی بعد از ثبت کردن شرکت در سال ۱۴۰۲
- علی الرأس چیست؟ (صفرتا صد به زبان ساده)
- مالیات بر ارزشافزوده چیست؟ (صفرتا صد به زبان ساده)
- دفتر مشاغل چیست؟ (صفرتا صد به زبان ساده)
- تغییر یا تمدید اعضای هیئت مدیره شرکت سهامی خاص در سال ۱۴۰۲
- تغییر یا تمدید بازرسان شرکت سهامی خاص در سال ۱۴۰۲
- تغییر یا تمدید هیئت مدیره در شرکت با مسئولیت محدود در سال ۱۴۰۲