مزایای ثبت شرکت دانشبنیان (۱۲ مورد)
دوازده مورد از مزایای ثبت شرکت دانشبنیان عبارتند از:
۱. شرکتهای دانشبنیان از پرداخت مالیات، عوارض، حقوق گمرکی و سود بازرگانی معاف هستند.
۲. دولت با تأمین تمام یا بخشی از هزینههای تولید و عرضه، از این شرکتها حمایت میکند.
۳. وامهای کمبهره یا بدون بهره به آنها پرداخت میشود.
۴. سازمان بورس از این شرکتها برای ورود به بازار بورس حمایت میکند.
۵. اعضای هیئتعلمی که در این شرکتها فعال هستند ارتقای رتبه میگیرند.
۶. تسهیلات نظاموظیفه و کسری خدمت شامل مؤسسان و کارکنان انواع شرکتهای دانشبنیان میشود.
۷. میتوانند استانداردها و مجوزهای بینالمللی را بر اساس برنامه توسعه کسبوکار دانشبنیان اخذ کنند.
۸. در راستای کاهش خطرپذیری، محصولات و خدمات ارائهشده بیمه میشوند.
۹. شرکتهای دانشبنیان برای استقرار در پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد، مناطق ویژه علم و فناوری و مناطق ویژه اقتصادی اولویتدارند.
۱۰. صداوسیما با پخش آگهیهای تشویقی از این شرکتها حمایت میکند.
۱۱. از امکانات و تسهیلات متنوع مانند تأمین محل کار، حضور در مناقصات بینالمللی، حضور در نمایشگاههای خارجی برخوردار میشوند.
۱۲. از تخفیف در ثبت علائم تجاری و حمایت از ثبت حق اختراع بهرهمند میگردند.
موارد عدم ثبت شرکت دانشبنیان
محصولات با سطح فناوری پایین تائید نمیشوند.
مونتاژکاری، کپی کاری، واردکردن دانش فنی و ایجاد تغییرات جزئی مورد تائید نیست.
مراحل ثبت شرکت دانشبنیان در سال ۱۴۰۲ (شش مرحله)
در اولین گام از ثبت شرکت دانشبنیان، شما بایستی یک شرکت یا مؤسسه را به ثبت برسانید. پس از ثبت شرکت یا مؤسسه، با ارائه مدارک و مستندات لازم به اداره “مرکز شرکتها و مؤسسات دانشبنیان “، میتوانید آن را به شرکت دانشبنیان تبدیل کنید. ازجمله شرکتهایی که میتوان برای این کار انتخاب کرد شرکت سهامی خاص یا شرکت با مسئولیت محدود میباشد (تفاوت شرکت سهامی با مسئولیت محدود). نکته مهم این است که در موضوع فعالیت شرکتی که ثبت مینمایید، تولید و مهندسی میبایست قید شود.مراحل ثبت شرکت دانشبنیان
مراحل ششگانه ثبت شرکت در مؤسسه کوروش، بهصورت زیر است. با صرف کمترین زمان و هزینه ممکن، مراحل ثبت شرکت موردنظرتان را به کارشناسان حقوقی مؤسسه کوروش بسپارید. گفتنی است که شرایط ثبت شرکت دانشبنیان، برای همۀ افراد در تمام استانها و شهرهای ایران یکسان است. قوانین و دستورالعملها نیز برای همۀ متقاضیان به یکشکل است.
مرحله اول
پس از انتخاب نوع شرکت یا مؤسسه، متقاضی میبایست وارد سایت کوروش به نشانی www.sabtekoorosh.ir شده و مطابق تصویر ۱ بر روی یکی از گزینههای:
۱. ثبت شرکت سهامی خاص
۲. ثبت شرکت با مسئولیت محدود
۳. ثبت مؤسسه مزایای ثبت شرکت دانشبنیان
کلیک کرده و در صفحه بعدی، پس از پر کردن فرم مربوط به ثبت شرکت، بر روی دکمه “ثبت اطلاعات ” کلیک کند.
مرحله دوم
در این مرحله، کارشناسان ثبت کوروش برای ارائه مشاوره، فوراً با شما تماس خواهند گرفت (قابلذکر است که متقاضیان میتوانند قبل از پر کردن فرم در مرحله یکم، با مؤسسه کوروش تماس گرفته و مشاوره رایگان دریافت کنند). مؤسسین شرکت با توجه به مشاوره کارشناسان ثبت کوروش، میبایست جلسهای تشکیل داده (به این جلسه مجمع مؤسسین گویند) و اقدامات زیر را انجام دهند:
تعیین اعضا مؤسسین شرکت
تعیین ۵ نام پیشنهادی برای شرکت
تعیین موضوع اصلی فعالیت شرکت (این موضوعات در بیستوهفت جدول تنظیمشده و در اختیار متقاضیان قرارگرفته است. موضوع فعالیت شرکت باید صریح باشد و در تعیین موضوع شرکت نمیتوان از عبارتهایی مانند «هرگونه فعالیت مجاز» استفاده کرد. همچنین ثبت موضوع فعالیت شرکت در اداره کل ثبت شرکتها به معنای اخذ مجوز و صدور پروانه فعالیت نیست. همچنین برای تبدیل شرکت، به شرکت دانشبنیان، حتماً میبایست در موضوع فعالیت شرکتی که ثبت مینمایید، تولید و مهندسی قید شود).
تعیین سرمایه اولیه شرکت
تعیین حق السهم هریک از مؤسسین
تعیین اعضا هیئتمدیره و مدیرعامل (تعیین رئیس هیئتمدیره، نایبرئیس هیئتمدیره و مدیرعامل، اجباری است).
تعیین اینکه چه کسی یا کسانی دارای حق امضا هستند.
مشخص نمودن وکیل جهت مراجعه به سازمان ثبت برای ثبت و امضا ذیل دفاتر
مرحله سوم
در این مرحله، اطلاعات لازم از متقاضی گرفتهشده و اظهارنامه و اساسنامه، توسط کارشناسان موسسه کوروش تنظیم میشود. سپس این اوراق همراه با ۵ نام پیشنهادی برای شرکت، وارد سامانه ثبت شرکتها خواهد شد. (راهنمای انتخاب اسم برای شرکت).
مرحله چهارم
در این مرحله، در صورت پذیرفته شدن نام شرکت توسط کارشناسان اداره ثبت شرکتها، اوراق و مدارک شرکت میبایست توسط متقاضی و سایر سهامداران امضا شود. سپس دارندگان حق امضای شرکت باید به بانکی که مدنظرشان است مراجعه کرده و پس از افتتاح حساب، حداقل ۳۵% سرمایه اولیه شرکت را بهحساب شرکت واریز کنند. در غیر این صورت نمیتوانند فرایند ثبت شرکت را تکمیل کنند. (راهنمای افتتاح حساب برای شرکت).
مرحله پنجم
بعد از افتتاح حساب برای شرکت، باید گواهی بانکی به همراه همۀ اسناد و ضمیمههای آنها، در پاکت مخصوص پستی به اداره کل ثبت شرکتها ارسال شوند.
مرحله ششم
انتشار آگهی تأسیس شرکت در روزنامه رسمی، آخرین گام ثبت شرکت در کشور است. در این مرحله شرکت شما به ثبت رسیده و میتوانید بهصورت قانونی از مزایای آن بهره ببرید.
گفتنی است که پس از نهایی شدن ثبت شرکت باید ظرف حداکثر دو ماه برای تعیین حوزه مالیاتی، اخذ کد اقتصادی و پلمب دفاتر تجاری اقدام نمود. همچنین ثبت تغییرات شرکت در هرزمانی نیاز به طی کردن همین روال قانونی دارد.
مدتزمان تأسیس شرکت
طی کردن تمام مراحل ثبت شرکت در ایران حدود ۷ تا ۱۰ روز کاری زمان میبرد. اگر مراحل ثبت شرکت گامبهگام طی شوند، میتوان اطمینان داشت که تأسیس شرکت بدون اتلاف وقت و بدون تکرار این روند به انجام میرسد. پس از فرستادن مدارک موردنیاز برای ثبت شرکت به اداره ثبت شرکتها، باید منتظر تائید آنها بود. کارشناسان این اداره تمام مدارک ارسالی را با دقت بررسی مینمایند و تمام اظهارنامهها و ضمایم را مطالعه میکنند. پس از تطبیق دادن آنها با قوانین و در صورت نبود کاستی اجازه انتشار آگهی ثبت شرکت صادر میشود.
خواندن مقالات زیر توصیه میشود….
- شرکت دانشبنیان چیست؟
- شرکت سهامی خاص چیست؟
- شرکت با مسئولیت محدود چیست؟
- تفاوت شرکت سهامی خاص با شرکت مسئولیت محدود؟
- مزایای ثبت شرکت (۱۰ مورد)| معایب ثبت شرکت (۳ مورد)
- مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص در سال ۱۴۰۲
- مدارک لازم برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود در سال ۱۴۰۲
- هزینه ثبت شرکت سهامی خاص در سال ۱۴۰۲
- هزینه ثبت شرکت با مسئولیت محدود در سال ۱۴۰۲
- مراحل ثبت شرکت سهامی خاص در سال ۱۴۰۲
- مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود در سال ۱۴۰۲
- موضوعهای نیازمند اخذ مجوز از سازمانها
- نمونه اسم زیبا برای شرکت